Ovo jelo odlično ide kao topla salata ili kao prilog.
Ono što je najbitnije u ovom receptu jeste kvalitet i slatkoća paradajza.
Oko 10 paradajza
5-6 struka mladog luka
3-4 čena bijelog luka
Oko 10 listova lovora
2 kašike bosiljka
2-3 kašike maslinovog ulja
2-3 kašike Aceto Balsamico
so i biber
Zasjeći svaki paradajz pa u njega staviti lovorlov
list. Tepsiju pouljiti te posuti malo bosiljkom i savititi 2 čena bijelog luka.
Poredati paradajz. Mladi luk na kuhinjskoj
dasci posoliti te oklagijom ga dobro pritisunu kako bi so prodrla što dublje i
tako luk pustio svoj sok. Luk poredati oko paradajza i dodati preostali bijeli
luk. Posoliti, pobiberiti, dodati bosiljak i preliti maslinovim uljem i balsamicom.
Peći na 175 stepeni oko 40min.
Нема коментара:
Постави коментар