Jela pripremljena en
papillote ili u papirnom omotaču su mirisna, sočna i zdrava! Na taj način namirnice
se kuhaju u pari i vlastitom soku, zadržavajući ono najbolje. U malim
oblikovanim paketićima jednako ukusno biće meso i povrće kao i riba.
(za
dvije osobe)
2 očišćene pastrmke
2 čena bijelog luka
2 grančice
ruzmarina
so i biber
maslinovo ulje
kuhinjski papir za
pečenje
Pastrmke krpom posušiti i svaku posebno staviti na veći komad
papira za pečenje. U svaku staviti po čen bijelog luka i grančicu ruzmarina.
Posoliti, pobiberiti i preliti sa malo maslinovog ulja. Papir zatvoriti i
krajeve dobro uvezati.
Peći na 200 stepini oko 30 minuta. Pred sam kraj papir otvoriti
i vratiti u rernu na 5 minuta kako bi se uhvatila fina korica. Pastrmke poslužiti uz laganu salatu i pečeni krompir.
Нема коментара:
Постави коментар