Ako ste ljubitelj gljiva kao i ja
ove lazanje će vas oboriti sa nogu. Prekrasan miris tek ubranih gljiva, svježe
pripremljena pasta i miris timijana spojeni u jedno čine da se osjećam sretno. J
(za dvije osobe)
300g lisičarki
1 glavica crvenog luka
1 čen bijelog luka
1 grančica svježeg timijana
1 dcl bijelog vina
5-6 tanko narezanih
lespirica pršuta
500ml bešamel sosa
2 kašike putera
maslinovo ulje
so i biber
pekorino sira
sviježe pripremljena lazanje
pasta (KLIKNI OVDJE)
Na maslinovom ulju prepržiti na
kockice isječen crveni luk, nakon par minuta dodati sitno isječen bijeli luk i
pržiti još 5 minuta. Lisičarke očistiti i isjeći na krupnije komade te dodati
luku, posositi, pobiberiti i dodati timijan. Nakon 10ak minuta zaliti sa vinom
i kada vino ispari dodati na krupnije isječen pršuto. Pržiti još par minuta i
skinuti sa vatre. Dodati puter i malo naribanog pekorino sira.
Dno kalupa namazati bešamel sosom
pa u ostatak bešamela dodati pripremljene gljive. Redati list lazanje pa dodati
dve kašike sosa pa sve tako do vrha kalupa. Na zadnji list lazanja nanijeti sos
i preko naribati malo pekorino sira. Staviti u rernu i peći oko 30
minuta na 180 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар