(za dve
osobe)
700g jagnjetine
sa kosti
3-4 čena
bijelog luka
1dcl
crvenog vina
par grančica
ruzmarina
so i biber
4-5
krompira (mladi na pola presječen)
4 crvena
luka (na pola presječena)
Sos:
1 glavica
crvenog luka
1 stabljika
celera
2-3 kašike
džema od višanja
So i bibier
Pećnicu
zagrijati na 220 stepeni. Jagnjetinu posoliti, pobiberiti, dodati ruzmarin i bijeli luk te staviti u tepsiju, zaliti vinom i prekriti aluminijskom folijom. Peći na 220
stepeni oko 15 minuta, smanjiti rernu na 175 stepeni te nastaviti peći još nekih 40-50 min.
Na pola
sata prije nego je jagnjetina pečena skinuti foliju te sos u kome se jagnjetina
pekla istresti u činiju i ostaviti postrani. Jagnjetini dodati krompir i luk te
nastaviti sa pečenjem.
Sos:
Crveni luk i
stabljiku celera isjeći te propržiti na malo ulja. Dodati džem i sos u kome se
pekla jagnjetina te kuhati oko 5min.Štapnim mikserom izmiksati sos. Ako je
potrebno posoliti i pobiberiti.
Kada je
jagnjetina gotova, meso skinuti sa kosti i servirati sa krompirom, lukom i sosom.
Нема коментара:
Постави коментар