Jedan od
mojih omiljenih deserta.
Elegantan,
jednostavan, lagan i osvježavajuć.
2 želatina
u listićima
250ml
slatkog vrhnja
50ml
mlijeka
50g šećera
u prahu
1 mala
kašika vanilla ekstrakta
2 vanilla
šećera
Sos:
100g
zamrznutog šumskog voća
3 kašike
šećera
Namočiti želatin u hladnu vodu par minuta.
Sve ostale sastojke pojmješati i kuhati na tihoj vatri.
Kada dođe do tačke ključanja skinuti sa vatre. Ocjediti višak vode sa želatina
te dodati kremi. Promješati kako bi se želatin otopio i sjedinio sa kremom.
Kremu naliti u kalupe ( manje čaše, činije..) te
ostaviti u frižider najmanje 3 sata ili duže.
Kako bi Panna Cottu lako izvadili iz kalupa, potrebno
je dno kalupa potopiti u vruću vodu par minuta.
Šumsko voće i šećer staviti da se kuha par minuta
odnosno dok se ne dobije fin sos.
Sosom preliti Panna Cottu i servirati.
Bon Appetit!
Нема коментара:
Постави коментар