Ako ste ljubitelj azijske kuhinje ovo jelo će vam se
zasigurno svidjeti. Brzo, ljuto i ukusno. J
(za
dve osobe)
2
bataka sa karabatacima (odvojiti jedno od drugog)
malo
korjena đumbira
2
čena bijelog luka
1
kašikica crvene ljute paprika
suncokretovo
ulje
3
kašike soja sosa
2
kašike carry začina
1
crvena chilli paprika
1 žuta paprika
prsotohvat
lista celera
50ml
sos paradajaza
250ml pilećeg temeljca ili 1 pileći bujon rastopljen u 250ml vode
kineske
nudle
Piletinu oprati i posušiti. Napraviti marinaru od
ulja, 1 čena bijelog luka, polovine korjena đumbira, 1 kašike soja sosa i crvene ljute paprika.
Ostaviti piletinu da se marinira oko pola sata.
Na suncokretovom ulju pržiti piletinu sa svih strana
dok ne dobije finu boju. Oko 5-6 min. na svakoj strani. Izvaditi piletinu i ostaviti
po strani.
U tavu dodati isječen bijeli luk, đumbir, pola chilli paprike i žutu
paprika. Promješati te dodati carry začin, sos pradajz, soja sos, celer i pileći
temeljac. Kada prokuha dodati piletinu i poklopiti. Piletinu kuhati u azijskom
sosu, povremeno je okretajući. Kuhati dok se sos ne sgusne i piletina postane sočna
i mekana.
Kineske nudle skuhati po instrukcijama sa pakovanja, piletinu
izvaditi iz sosa a dodati nudle, fino promejšati kako bi se sos i nudle
sjedinile.
Nudle servirati u činiju preko staviti piletinu te posuti kombinacijom
sitno isječenog celera, mladog luka, chilli paprike i žute paprike.
Нема коментара:
Постави коментар