Najbolja domaća salsa! Odlično će ići uz neko
meso ili kako je ja najviše volim uz tortilja čips, čašu hladnog piva i dobar
film. J
Ovisno od količine koju želite da napravite, ali
evo odprilike recept za litar salse.
2
zelene paprike
2
veće glavice crvenog luka
5-6
čena bijelog luka
2-3
chilli paprike (ovisno od željene ljutine)
5-6
paradajza
100-200ml
sos paradajza
veza
peršuna
veza
celera
1
kašika vinskog sirćeta
1-2
kašika šećera
1
kašika worcesterhire sosa
Sve povrće isjeći te ga staviti u
blender i izmiksati. U veću šerpu sipati povrće te dodati paradajz sos, šećer,
sirće i worcesterhire sos.
Kuhati na laganoj vatri oko pola
sata, odnosno do željene gustoće. Kada je gotova salsu spiti u staklenu teglu i
kao takva u frižideru može biti par dana.
Нема коментара:
Постави коментар