6/03/2013

Domaća Salsa

Najbolja domaća salsa! Odlično će ići uz neko meso ili kako je ja najviše volim uz tortilja čips, čašu hladnog piva i dobar film. J
Ovisno od količine koju želite da napravite, ali evo odprilike recept za litar salse.




2 žute paprike
2 zelene paprike
2 veće glavice crvenog luka
5-6 čena bijelog luka
2-3 chilli paprike (ovisno od željene ljutine)
5-6 paradajza
100-200ml sos paradajza
veza peršuna
veza celera
1 kašika vinskog sirćeta
1-2 kašika šećera
1 kašika worcesterhire sosa








Sve povrće isjeći te ga staviti u blender i izmiksati. U veću šerpu sipati povrće te dodati paradajz sos, šećer, sirće i worcesterhire sos.

Kuhati na laganoj vatri oko pola sata, odnosno do željene gustoće. Kada je gotova salsu spiti u staklenu teglu i kao takva u frižideru može biti par dana. 

Нема коментара:

Постави коментар