Evo kako od obične kobasice napraviti
fantastično jelo.
2 roštiljske
kobasice
oko
70g riže
1
zelena paprika
1
chilli paprika
1
glavica crvenog luka
2
čena bijelog luka
2
dcl bijelog vina
2dcl
pilećeg temeljca ili 1 pileći bujon rastopljen u 2dcl vode
1
paradajz
1
mladi luk
prstohvat
peršuna
so i
biber
maslinovo
ulje
Na maslinovom ulju prepržiti sitno
isječen crveni luk te mu dodati papriku isječenu na kockice kao i bijeli luk i
chilli papriku. Pržiti par minuta.
Kobasicu oguliti te je iskidati na manje
komade. Dodati kobasicu u tavu sa povrćem te na laganoj vatri peći oko 4-5
minuta. Posoliti i pobiberiti. Dodati rižu te dozvoliti riži da se malo ispeče,
konstantno mješajući, svega minutu. Nakon toga u tavu dodati vino, promješati i
dodati pileći temeljac. Kuhati na laganoj vatri oko 15-20 minuta, odnosno kad
je tečnost skoro sva isparila i riža kuhana.
Skinuti sa vatre, dodati paradajz
isječen na kockice, peršun i sitno isječen mladi luk. Lagano promješati i odmah
servirati.
Нема коментара:
Постави коментар