5/19/2013

Svinjski File sa Ruzmarinom i BBQ Sosom



Ima prste da poližete. Mnogo ukusna svinjetina, koja je mekana, sočna i neodoljivo ukusna.


1 svinjski file
2 grančice ruzmarina
1 čen bijelog luka
maslinovo ulje
so i biber
BBQ Sos (KLIKNI OVDJE)

Svinjski file očistiti, oprati i posušiti. Od bijelog luka, ruzmarina, maslinovog ulja, soli i bibera napraviti marinadu te dobro utrljati u meso. Ostaviti tako da stoji najmanje sat vremna ili duže.

File staviti u pećnicu, prekriti aluminijskom folijom te peći na 200 setepni oko 20minuta. Skinuti foliju rernu smanjiti na 180 stepeni i nastavit sa pečenjem još nekih 15 minuta,odnosno dok ne dobije finu boju, podlijevajući meso par puta saftom u kome se peče.

File izvaditi i ostaviti da „odmori“ najmanje 15 minuta. Isjeći ga i premazati BBQ sosom.