Ima prste da poližete. Mnogo ukusna svinjetina, koja je mekana, sočna i
neodoljivo ukusna.
1
svinjski file
2
grančice ruzmarina
1
čen bijelog luka
maslinovo
ulje
so i
biber
BBQ
Sos (KLIKNI OVDJE)
Svinjski file očistiti, oprati i posušiti. Od bijelog
luka, ruzmarina, maslinovog ulja, soli i bibera napraviti marinadu te dobro
utrljati u meso. Ostaviti tako da stoji najmanje sat vremna ili duže.
File staviti u pećnicu, prekriti aluminijskom folijom
te peći na 200 setepni oko 20minuta. Skinuti foliju rernu smanjiti na 180 stepeni i nastavit sa pečenjem još
nekih 15 minuta,odnosno dok ne dobije finu boju, podlijevajući meso par puta
saftom u kome se peče.
File izvaditi i ostaviti da „odmori“ najmanje 15
minuta. Isjeći ga i premazati BBQ sosom.
Нема коментара:
Постави коментар