Mekana i sočna juneća rebra, neodoljivog
ukusa.
(za
dve osobe)
2
komada junećih rebara
1
glavica bijelog luka (presječena na pola)
250ml
crvenog vina
3-4
kašike sos paradajza
100ml
goveđeg temeljca ili 1 goveđi bujon potopljen u 100ml tople vode
so i
biber
svjež
peršun
maslinovo
ulje
Rernu
zagrijati na 170 stepeni.
Juneća
rebra posoliti i pobiberiti, te ih na maslinovom ulju prožiti sa svih strana
oko 10 min. kako bi dobili finu smeđu boju. Dodati
bijeli luk, presječenu stranu okrenuti prema dole i pritisnuti, kako bi luk
pustio svoj sok.
Dodati
paradajz sos i kuhati minut dva, nakon toga sipati vino i kuhati oko 10-15
minuta. Na
kraju dodati goveđi temeljac i sačekati da prokuha.
Sve
zajedno presuti u tepsiju za pečenje i prekriti aluminijskom folijom.
Staviti
da se peče oko sat i po do dva.
Kada
su rebra gotova, servirati ih na tanjir, bijeli luk istisnuti u sos i viljuškom
ga ispasirati. Sos procjediti kroz cjedilo i preliti preko rebara. Na
kraju posuti svježim peršunom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар