Predivnog izgleda i ukusa. Osvježavajući
i jednostavan za pripremu.
7 bjelanjaka
21
kašika šećera
pola
kašike limunovog soka
1kg
jagoda
2
vanila šećera
300ml
vrhnja za šlag
Bjelanjke
sa šećerom izmutiti u čvrst snijeg. Pred sam kraj dodati limunov sok i
izmutiti.
Tepsiju
38x24 tj. klasična tepsija za pečenje kore, obložiti masnim papirom. Sipati šlag
fino ga poravnati i staviti u rernu da se „suši“ na 150 stepeni oko sat i po.
Kada je kora gotova, izvaditi je iz tepsije i odstraniti masni papir. Ostaviti
koru da se ohladi u potpunosti.
Kada
je kora ohlađenja presjeći je po sredini.
Jagode
isjeći posuti vanila šećerom i ostaviti po strani.
Vrhnje
za šlag umutiti.
Na
jedan dio kore staviti polovinu šlaga i preko polovinu jagoda, odozgo staviti
drugu polovinu kore te premazati ostatkom šlaga i posuti ostatak jagoda.
Ostaviti
u frižideru najmanje pola sata kako bi se kolač stegao.
Osjeći
komad kolača servirati na tanjir te preliti sokom koji su jagode pustile.
U
Slast!
Нема коментара:
Постави коментар