(za
dve osobe)
200g
svinjetine isječene na tanke trake
2
kašike soja sosa
1
čen bijelog luka
pola
kašike vinskog sirćera
malo
korjena đumbira (sitno isječen)
pola
kašike crvene ljute paprike
1
kašika senfa
1
kašika susama
1
manja tikvica
taljatele
pasta (oko 100-200g)
1
stabljika celera
malo
svježeg peršuna
U slanoj kipećoj vodi skuhati pastu, prema uputama na
pakovanju. Ocjediti od vode i ostaviti po strani.
U činiji pomješati soja sos, vinsko sirće, sitno isječen
bijeli luk i đumbir, senf i ljutu papriku. Dobro promješati te dodati
svinjetinu. Promješati kako bi meso fino i ravnomjerno upilo marinaru. Ostaviti
u frižideru da stoji oko 30-40min.
U međuvremenu, stabljuku celera sitno isjeći te na
suncokretovom ulju pržiti par minuta. Dodati svinjetinu i pržiti dok ne dobije
finu boju. Dodati susam i pržiti još 5 minuta. Zaliti sa pola šolje vode i kuhati dok sos u
pola ne ispari. Dodati tikvice isječene na deblje krugove. Nastaviti sa
kuhanjem dok tikvice ne postanu mekane, povremeno dodavajući malo vode.
Na kraju dodati kuhane taljatele, preliti sa malo soja
sosa, isječenim peršunom lagano promješati i servirati.
Нема коментара:
Постави коментар