Fantastična
kombinacija, možda nekome malo neobična ali definitivno vrijedna probati.
(za dve osobe)
oko 150g svinjskog karea
3-4 velike kašike marmelade od drenjaka
1 čen bijelog luka
1 grančica timijana
200ml pilećeg ili povrtnog temeljca (toplog)
so i biber
maslinovo ulje
200g Tagliatelle paste
Kare isjeći na tanje
prutiće, u tavi zagrijati maslinovo ulje i dadati sitno isječen bijeli luk,
nakon par minuta dodati i svinjetinu. Posoliti, pobiberiti i peć oko 10ak
minuta.
U međuvremenu, u posudu
sipati temeljac dodati timijan, i marmeladu. Sve dobro promiješati. Svinjetinu
izvaditi i ostaviti po strani, u tavu sipati marmelada sos i kuhati na laganoj
vatri sve dok se sgusne i postane fini sos. Ako je potrebno malo posoliti i
pobiberiti. Vratiti svinjetinu u sos i sve lagano promiješati.
Skuhati pastu prema
uputama na kutiji. Pasti dadati par kašika sosa, lagano promiješati i servirati
na tanjir, preko dodati svinjenitu.
Preko posuti timijanom i naribati grana padana. Po izboru, sitno nasjeckati
chilli papričicu i posuti preko jela.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар