7/24/2014

Kruške i Lisnato Tijesto

Cimet,đumbir,kruške,mmmmm....prekrasna kombinacija i fantastičan desert, koji je lagan, ukusan i vrlo lak za pripremu. Samo par minuta je dovoljno da napravite elegantan i zadivljujući desert. Najbolji je poslužen vruć sa pudingom ili sladoledom od vanile.

250g lisnatog tijesta
2-3 kruške
2 vanila šećera
1 kašika smeđeg šećera
1 mala kašika cimeta
1 mala kašika đumbira u prahu
1 puding od vanile


Rernu zagrijati na 200 stepeni. Lisnato tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi razviti u pravougaoni oblik debljine oko pola centimetra, pa ga viljuškom izbosti. U tepsiju staviti papir za pečenje i na njega prebaciti lisnato tijesto.
Kruške oprati, oguliti i isjeći na tanke lespirice. Dodati im cimet, šećer i đumbir, pa sve lagano promješati.
Kruške redati u sredinu ostavljajući oko 1 centimetar sa svake strane tijesta pa preko dodati puter.
Peći oko 15-18 minuta, odnosno dok tijesto ne porumeni i dobije finu boju. Za to vrijeme napraviti puding od vanile.
Kada je gotovo servirati i preko posuti pudingom ili poslužiti uz kuglu sladoleda od vanile.

Bon Appetit!