Tiramisu, ko ga još ne voli? Veoma ukusan, lagan i
klasika među italijanskim desertima. Ovoga puta donosim vam tiramisu u časi. Prekrasni
i kremasti slojevi maskarpone sira i piškota natopljenih espresom kojima malo
ko može odoljeti. Nevjerovatno brzo se sprema i idealan je ako imate iznenadne
goste.
(za dve
čaše)
1 žumance
2 vanila šećera
mala kašika ekstrakta od
vanile
200g maskarpone sira
Oko 100ml jakog vrućeg
espresa
1 kašika šećera
oko 8 piškota
1 kašika kakao
U činiju staviti žumance i dodati mu vanila šećer i
vanila ekstrakt, promiješati i tome dodati maskarpone sir. Mješati dok se smjesa
ne sjedini.Vruć espreso sipati u tanjir i dodati mu kašiku
šećera.
Pripremiti čaše u kojima će se služiti tiramisu pa
na dno čaše stavit po kašiku maskarpone smjese. Piškote umočiti u espreso,
izlomiti ih i staviti na kremu, tako praviti slojeve sve do vrha čaše. Na kraju
tiramisu posuti kakako prahom.
Нема коментара:
Постави коментар