50g putera
1 pileći file
1
češanj bijelog luka
50g sitno sjeckane sušene peke
100g
cvjetova karfiola
200g
fettuccine paste
100g
vrhnja za kuhanje
Kašicicu
sušenog peršuna
So,
biber
1-2
mladog luka
Vodu posoliti i kada prokuha staviti
pastu da se kuha.
Piletinu začiniti sa so i biber, isjeći
na tanke šire trake, te na puteru pržiti dok ne dobije finu boju. Dodati sitno
sjeckani bijeli luk i komadiće peke. Pržiti oko 5 min. te dodati cvjetove
karfiola i malo zaliti vodom. Ostaviti da se krčka oko 10-15 min. Na kraju
dodati vrhnje za kuhanje, sačekati samo da prokuha i odmah maknuti sa peći.
Dodati sušeni peršun te po ukusu začiniti sa so i bibier. Pastu ocjediti i
sjediniti sa piletinom, promješati i posuti sjeckanim mladim lukom.
Bon Appetit!
Нема коментара:
Постави коментар