2/28/2013

Fettuccini sa piletinom i karfiolom


50g putera
1 pileći file
1 češanj bijelog luka
50g sitno sjeckane sušene peke
100g cvjetova karfiola
200g fettuccine paste
100g vrhnja za kuhanje
Kašicicu sušenog peršuna
So, biber
1-2 mladog luka


Vodu posoliti i kada prokuha staviti pastu da se kuha.
Piletinu začiniti sa so i biber, isjeći na tanke šire trake, te na puteru pržiti dok ne dobije finu boju. Dodati sitno sjeckani bijeli luk i komadiće peke. Pržiti oko 5 min. te dodati cvjetove karfiola i malo zaliti vodom. Ostaviti da se krčka oko 10-15 min. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje, sačekati samo da prokuha i odmah maknuti sa peći. Dodati sušeni peršun te po ukusu začiniti sa so i bibier. Pastu ocjediti i sjediniti sa piletinom, promješati i posuti sjeckanim mladim lukom.

Bon Appetit!