Ništa
ljepše od mirisa svježe pečenog hljeba! J
500g brašna
300ml mlake vode
40g sviježeg kvasca
kašika maslinovog ulja
kašikica soli
malo šećera
kašičica sušenog peršuna
kašičica sušenog vlasca
kašičica sušenog timjana
Kvasac razmutiti,
dodati šećer i 50ml mlake vode pa ostaviti na mlakom mjestu oko 10min.
Prosijanom
brašnu dodati kvasac i sve navedene sastojke te zamijesiti glatko tijesto.
Ostaviti
neka se diže na toplom mijestu oko 30min.
Tijesto
premijesiti, oblikovati i staviti u nauljen kalup. Ostaviti da stoji još 30min.
Nožem napraviti šaru i staviti da se peče u zagrijanu pećnicu na 225 stepeni i peći
oko 10min. zatim pećnicu smanjiti na 170 stepeni i peći još 35min.
Kada je
hljeb gotov premazati ga puterom i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар