Jedana od mojih omiljenih salata!
Lako se sprema, a ujedno je ukusna, lijepo izgleda i najbinije zdrava je za vaš organizam!
2 srednje cvekle
nekoliko maslina bez košpica
2-3 grančice peršuna
50g feta sira
So, biber, maslinovo ulje i aceto balsamico
Cvekle oprati i posušiti krpom. Svaku posebno staviti na komad
aluminijumske folije te začiniti sa solju, biberom i maslinovim uljem. Foliju
umotati oko cvekle, staviti ih na pleh te peći oko sat vremena, odnosno dok
čačkalica ne prođe lagano kroz cveklu.
Ohladiti i oguliti cveklu, te je u većoj činiji izrezati na
kockice, dodati masline prerezane na pola i krupno sječen peršun.Ostaviti u
frižideru 10-15min.
U manjoj šolji sipati maslinovo ulje (oko 3 velike kašike) so,
biber i aceto balsamico. Viljuškom dobro promiješati te preliti preko salate.
Salatu lagano izmiješati, servirati na tanjir te posuti
izmrvljenim feta sirom.
Preukusna salata! Sve pohvale za kombinaciju sastojaka :)
ОдговориИзбриши