(za dve osobe)
2 zemičke
300g junećeg mljevenog
mesa
1 karamelizovani crveni
luk (pogledati *savjet kako napraviti karemalizovani luk)
par listova zelene
salate
2 listića topljenog
sira
4 tanko narezane kriške
slaninice (reš pečene)
Sos hiljadu ostrva
(pogledati *savjet kako napraviti sos)
kašika soja mrvica
so, biber
sušeni peršun
malo ulja
Meso, soja mrvice, so,
biber, ulje i peršun sastaviti, dobro sjediniti te napraviti dva hamburgera. Na
vrelom ulju ispeći hamburgere, te pred kraj pečenja preko staviti sir.
Zemičke presjeći te
redati namirnice sledećim redom: Pola zemičke, list zelene salate, luk, sos,
hamburger, slanina, list zelene salate, sos te druga polovina zemičke!
*savjet
Karamelizovani
luk
Glavicu
luka isjeći Julienne style, odnosno
na tanke lespirice. Na zagrijanom puteru pržiti luk. Posoliti ga i dodati
kašičicu šećera, naliti sa malo vode i pržiti ga oko 30min. odnosno dok se luk
ne karamelizuje. Po potrebi dodati vode. Pred kraj dodati kašiku aceto
balsamico i pržiti još mar minuta.
Sos Hiljadu
Ostrva
3 kašike
majoneze
2 kašike
kečapa
1 kašika
hrena
Pola kašike
vinskog sirćeta
malo šećera
So i biber
Sve
sastojke sjediniti i dobro promješati.
Нема коментара:
Постави коментар