3/13/2013

Hamburger na moj način



(za dve osobe)
2 zemičke
300g junećeg mljevenog mesa
1 karamelizovani crveni luk (pogledati *savjet kako napraviti karemalizovani luk)
par listova zelene salate
2 listića topljenog sira
4 tanko narezane kriške slaninice (reš pečene)
Sos hiljadu ostrva (pogledati *savjet kako napraviti sos)
kašika soja mrvica
so, biber
sušeni peršun
malo ulja

Meso, soja mrvice, so, biber, ulje i peršun sastaviti, dobro sjediniti te napraviti dva hamburgera. Na vrelom ulju ispeći hamburgere, te pred kraj pečenja preko staviti sir.

Zemičke presjeći te redati namirnice sledećim redom: Pola zemičke, list zelene salate, luk, sos, hamburger, slanina, list zelene salate, sos te druga polovina zemičke!

*savjet

Karamelizovani luk
Glavicu luka isjeći Julienne style, odnosno na tanke lespirice. Na zagrijanom puteru pržiti luk. Posoliti ga i dodati kašičicu šećera, naliti sa malo vode i pržiti ga oko 30min. odnosno dok se luk ne karamelizuje. Po potrebi dodati vode. Pred kraj dodati kašiku aceto balsamico i pržiti još mar minuta.

Sos Hiljadu Ostrva
3 kašike majoneze
2 kašike kečapa
1 kašika hrena
Pola kašike vinskog sirćeta
malo šećera
So i biber
Sve sastojke sjediniti i dobro promješati.