3/07/2013

Juneći Ragu



Ništa ne može da uljepša tmuran i kišovit dan kao prelijepi juneći ragu.

300g junetine od buta
1 glavica crvenog luka
2 češnjaka bijelog luka
1 veća mrkva
malo korjena komorača
malo korjena celera
Veza svježeg peršuna
1 lovorov list
100 ml paradajz sosa
200 ml crnog vina
200 ml vode
kašikica šećera
kašika gustina
So i biber


U veći lonac staviti meso i povrće isječeno na veće kockice. Dodati lovorov list i vezu peršuna. Zaliti vinom i vodom te dodati paradajz sos i sviježe mljeven biber. Poklopiti i na tihoj vatri kuhati oko 2-3 sata. Izvaditi peršun i lovorov list. Dodati šećer, posoliti i pobiberiti. U malo vode razmutit kašiku gustina i dodati u ragu. Kuhati još nekih par minuta i to bi bilo to.

Odlično ide uz pire krompir.