Ništa ne
može da uljepša tmuran i kišovit dan kao prelijepi juneći ragu.
300g junetine
od buta
1 glavica
crvenog luka
2 češnjaka
bijelog luka
1 veća
mrkva
malo
korjena komorača
malo
korjena celera
Veza svježeg
peršuna
1 lovorov
list
100 ml paradajz
sosa
200 ml
crnog vina
200 ml vode
kašikica
šećera
kašika
gustina
So i biber
U veći
lonac staviti meso i povrće isječeno na veće kockice. Dodati lovorov list i
vezu peršuna. Zaliti vinom i vodom te dodati paradajz sos i sviježe mljeven
biber. Poklopiti i na tihoj vatri kuhati oko 2-3 sata. Izvaditi peršun i
lovorov list. Dodati šećer, posoliti i pobiberiti. U malo vode razmutit kašiku
gustina i dodati u ragu. Kuhati još nekih par minuta i to bi bilo to.
Odlično ide
uz pire krompir.
Нема коментара:
Постави коментар