Pasta, Pasta, Pasta...mmmmmm.....
200g
svinjskog file-a
2 pečene
crvene paprike(očišćenje, oguljene i
isječena na tanke trake )
1 srednja
glavica crvenog luka
2dcl
paradajz sosa
Kašika putera,
kašika maslinovog ulja
So i biber
par listova svježeg bosiljka
1dcl vode
malo ribanog
parmezana
svježa
chili papričica
200g
Rigatoni paste
Vodu posoliti i kada prokuha staviti pastu. Skuhati je „al dente“
na zub.
Luk sitno isjeći, na puteru i maslinovom ulju pržiti dok ne
dobije finu boju. Dodati biftek isječen na male kockice, posoliti i pobiberiti.
Pržiti dok ne porumeni. Dodati pečene paprike i promješati, zaliti paradajz sosom i vodom te ostaviti da se
krčka na laganoj vatri dok se sos ne ukuha i postane gust. Ako je potrebno
posoliti i pobiberiti. Kada je jelo
gotovo dodati kašičicu maslinovog ulja i isječeni bosiljak.
Pastu sjediniti sa sosom i lagano promješati.
Servirati na tanjir, posuti sitno nasjeckanom chili papričicom i
ribanim parmezanom!
Uživajte!
Нема коментара:
Постави коментар