3/01/2013

Rigatoni pasta u paradajz sosu sa svinjskim fileom i pečenim crvenim paprikama


Pasta, Pasta, Pasta...mmmmmm.....

200g svinjskog file-a
2 pečene crvene paprike(očišćenje, oguljene i isječena na tanke trake )
1 srednja glavica crvenog luka
2dcl paradajz sosa
Kašika putera, kašika maslinovog ulja
So i biber
par listova svježeg bosiljka
1dcl vode
malo ribanog parmezana
svježa chili papričica                  
200g Rigatoni paste


Vodu posoliti i kada prokuha staviti pastu. Skuhati je „al dente“ na zub.

Luk sitno isjeći, na puteru i maslinovom ulju pržiti dok ne dobije finu boju. Dodati biftek isječen na male kockice, posoliti i pobiberiti. Pržiti dok ne porumeni. Dodati pečene paprike i promješati, zaliti paradajz sosom i vodom te ostaviti da se krčka na laganoj vatri dok se sos ne ukuha i postane gust. Ako je potrebno posoliti i pobiberiti. Kada je jelo gotovo dodati kašičicu maslinovog ulja i isječeni bosiljak. 

Pastu sjediniti sa sosom i lagano promješati.

Servirati na tanjir, posuti sitno nasjeckanom chili papričicom i ribanim parmezanom!

Uživajte! 

Нема коментара:

Постави коментар