4/19/2013

Burrito piletina sa mentom, šparogama i chilli paprikom


(za dve osobe)

4 kukuruzne tortilje
1 pileći file
1 chilli paprika
5-6 šparoga
prstohvat sviježe mente
1 manja glavica crvenog luka
oko 100g crvenog graha
1 žuta paprika
2-3 kašike paradajz sosa
so i biber
maslinovo ulje

Tzatziki sos:
1 veliki krastavac
1 čen bijelog luka
100ml pavlake
100ml jogurta
sok pola limuna
so


Krastavac oprati prepoloviti na pola, očistiti ga od sjemenki te ga na rende naribati. Ocjediti krastavac od viška vode, staviti u činiju dodati jogrut, pavlaku, bijeli luk sitno isječen i limunov sok. Promješati, posoliti i ostaviti postrani.

Za to vrijeme, nasjeći luk na tanke kolutove te na maslinovom ulju pržiti par minuta, dodati piletinu i nastaviti sa prženjem dok piletina ne dobije finu boju. Potom dodati paprike isječene na tanke trake, chilli, šparoge koje ste prethodno skuhali u slanoj vodi i grah. Promješati i dodati paradajz sos, posoliti, pobiberiti i dodati mentu. Pržiti još 5min.

Tortilje zagrijati u tavi te na svaku staviti prvo tzatziki sos pa onda piletinu. Posuti svježom mentom i chilli paprikom.