(za dve osobe)
4 kukuruzne tortilje
1 pileći file
1 chilli paprika
5-6 šparoga
prstohvat sviježe mente
1 manja glavica crvenog luka
oko 100g crvenog graha
1 žuta paprika
2-3 kašike paradajz sosa
so i biber
maslinovo ulje
Tzatziki sos:
1 veliki krastavac
1 čen bijelog luka
100ml pavlake
100ml jogurta
sok pola limuna
so
Krastavac oprati prepoloviti na pola, očistiti ga od sjemenki te ga na
rende naribati. Ocjediti krastavac od viška vode, staviti u činiju dodati
jogrut, pavlaku, bijeli luk sitno isječen i limunov sok. Promješati, posoliti i
ostaviti postrani.
Za to vrijeme, nasjeći luk na tanke kolutove te na maslinovom ulju pržiti
par minuta, dodati piletinu i nastaviti sa prženjem dok piletina ne dobije finu
boju. Potom dodati paprike isječene na tanke trake, chilli, šparoge koje ste
prethodno skuhali u slanoj vodi i grah. Promješati i dodati paradajz sos,
posoliti, pobiberiti i dodati mentu. Pržiti još 5min.
Tortilje zagrijati u tavi te na svaku staviti prvo tzatziki sos pa onda
piletinu. Posuti svježom mentom i chilli paprikom.
Нема коментара:
Постави коментар