5/09/2013

Piletina i brokuli sa pistacijama



(za dve osobe)

1 veći pileći file
200g fetucini paste
oko 50g nasjeckanih pistacija
100ml vrhnja za kuhanje
malo sviježeg timijana
par manjih cvijetova brokuli
so i bibier
maslinovo ulje
puter

Vodu posoliti i kada prokuha staviti pastu da se kuha. Pastu kuhati dok ne bude (al dente).

Piletinu isjeći na trake te začiniti sa so i biber. Piletinu na maslinovom ulju pržiti dok ne dobije finu boju. Kada je gotova piletinu izvaditi iz tave i ostaviti po strani. U istoj tavi dodati malo putera i timijan, promješati te dodati vrhnje za kuhanje i brokuli. Začiniti sa so i biber te kuhati par minuta, odnosno dok brokuli nisu kuhane. Pred kraj dodati pistacije i piletinu, promješati i skinuti sa vatre.

U tanjir servirati pastu te preliti sosom. Dodati još koju pistaciju,sviježe mljeven crni biber i preliti sa par kapi maslinovog ulja.