(za dve osobe)
1 veći pileći
file
200g fetucini paste
oko 50g nasjeckanih pistacija
100ml vrhnja za kuhanje
malo sviježeg timijana
par manjih cvijetova brokuli
so i bibier
maslinovo ulje
puter
Vodu posoliti i kada prokuha staviti
pastu da se kuha. Pastu kuhati dok ne bude (al dente).
Piletinu isjeći na trake te začiniti sa
so i biber. Piletinu na maslinovom ulju pržiti dok ne dobije finu boju. Kada je
gotova piletinu izvaditi iz tave i ostaviti po strani. U istoj tavi dodati malo
putera i timijan, promješati te dodati vrhnje za kuhanje i brokuli. Začiniti sa
so i biber te kuhati par minuta, odnosno dok brokuli nisu kuhane. Pred kraj
dodati pistacije i piletinu, promješati i skinuti sa vatre.
U tanjir servirati pastu te preliti
sosom. Dodati još koju pistaciju,sviježe mljeven crni biber i preliti sa par kapi maslinovog ulja.
Нема коментара:
Постави коментар