Sviježe
pripremljena domaća pasta...da li može sviježije od ovoga? Špinat i sir daju
kremas ukus ovom jelu dok sjemenke suncokreta daju hrskavost. Odlični ravioli
koje prosto morate probati...
Tijesto za Ravioli:
280g brašna
2 jaja
malo soli
kašika
maslinovog ulja
Nadjev:
2 kašike
maslinovog ulja
2 čena
bijelog luka
250g
špinata
100g mladog
sira
kašika putera
malo naribanog
muškatnog oraščića
so i biber
sok pola
limuna
1 jaje za
mazanje ravioli
Umak:
3 kašike
putera
prstohvat rukole
2 kašike
sjemenki suncokreta
Sa sastojcima
za Ravioli napraviti tijesto te ga ostaviti u frižider najmanje pola sata. Tijesto
bi trebalo da bude mekano ali ne i ljepljivo.
Za nadjev,
zagrijati maslinovo ulje dodati bijeli luk i pržiti oko miinut, te potom dodati
špinat. Nastaviti sa prženjem dok voda iz špinata ne ispari, oko 4-5 min. Smanjiti
vatru te dodati puter, muškatni oraščić, so i biber. Skituni sa vatre, špinat
isjeći i dodati mu sir i limunov sok. Ako je potrebno dodati so i bibier,
pokriti i ostaviti najmanje 30 min. Za to vrijeme...
Na mašinu
za pastu razvući tijesto u dugačke tanke trake širine oko 15cm. Okruglim
kalupom isjeći tijesto te svaki filovati nadjevom, okolo premazati jajetom te
zatvoriti drugim isječenim komadom.
Kuhati ravioli
u slanoj kipećoj vodi oko 2-3 min.
U tavi
zagrijati puter dodati sjemenke susama propržiti te dodati rukolu, odmah dodati
ravioli i promješati.
Serivrati
na tanjir sa svježom rukolom.
Bon Appetit
Нема коментара:
Постави коментар