Mislite da
je nespojivo! Probajte ovaj recept i otkrijte kako se dobro slažu jabuke i svinjetina.
4 svinjska
karea bez kosti
Za nadjev:
1 veća
jabuka (zlatni delišes)
naribana kora
pola limuna
prstohvat ruzmarina
prstohvat
celera
prstohvat
peršuna
oko 100g praziluka
oko 100g
prezli
1 čen
bijelog luka
so i biber
puter
Za preliv:
200ml
pilećeg temeljca
100ml soka
od jabuke
1 kašika
maslinovog ulja
(spojiti i
zagrijati sastojke)
Na puteru
prepržiti praziluk te dodati jabuku isječenu na kockice. Dinstati dok jabuka ne
omekša oko 5-6 min. Dodati bijeli luk sitno isječen i dinstati još 1 min. Posoliti
i pobiberiti. Skloniti sa vatre i dodati sviježe začine, prezle i koru limuna.
Ostaviti sa strane.
U
međuvremenu, svinjski kare izlupati kuhinjskim čekićom, posoliti i pobiberiti. Rasporediti
nadjev po mesu i urolati te osigurati čačkalicom. Meso staviti da se peče na 200
stepeni oko 20 min. nakon toga izvaditi meso i preliti sa trećinom preliva,
meso lagano prekriti aluminijskom folijom smanjiti pećnicu na 180 stepeni te
nastaviti sa pečenjem. Peći oko sat, sat i po i za to vrijeme preliti mesto dva
puta ostatkom preliva.
Kada je
svinjetina gotova izvaditi je iz pećnice te ostaviti da se “odmori” oko 10min.
Isjeći je i servirati uz sos u kome se pekla.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар