Čokolada,čokolada,čokolada....
(za odprilike 8 porcija)
Krema:
230g putera
225g čokolade za kuhanje
4 jaja (na sobnoj temperaturi)
4 žumanca (na sobnoj temperaturi)
120g šećera
50g brašna
kakao
Za šlag od bjelanca:
4 bjelanca
225g šećera
dve tri kapi soka limuna
Na pari otopiti puter i čokoladu. Jaja, žumanac i
šećer mikserom umutiti te tome dodati otopljenu čokoladu i puter. Dodati brašno
i dobro promješati. Činije namazati puterom, posuti kakaom i sipati kremu. Peći
na 230 stepeni 7 minuta.
Bjelanjak sa šećerom dobro izmutiti te pred kraj
dodati limunov sok. Mutiti dok masa ne postane kompaktna i čvrsta.
Izvaditi kolač te špricom za ukrašavanje (ili vrećicom
kojoj se odsječe vrh te se vrećica napuni šlagom) filovati vrh kolača.
U pećnici uključiti samo gornji grijač i vratiti kolač
na minut dva odnosno dok se šlag nezapeče.
Kolač servirati topao!
Uživajte!
Нема коментара:
Постави коментар