BBQ sos je
jedan od mojih omiljenih sosova, daje odličnu aromu mesu i odličnog je ukusa.
Ovako pripremljen je nevjerovatan i zbog svi ovih začina i bilja je
prosto neodoljiv.
2-3 čena bijelog luka
100ml sos paradajza
3-4 kašike worcesterhire sosa
1 kašika šećera
1 lovorov list
svjež ruzmarin
svjež origano
1 chilli paprika
2-3 kašike Aceto Balsamico
1 kašika soja sos
1 kašika senfa
so i biber
maslinovo ulje
Crveni, bijeli
luk, chilli papriku, origano i ruzmarin isjeći što sitnije te na maslinovom
ulju pržiti par minuta. Dodati šećer, lovorov list, sos paradajz i malo vode.
Kada prokuha dodati ostale sastojke. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Kuhati na
laganoj vatri oko 10-15 minuta odnosno dok sos ne postane gust. Sos sipati
u blender i dobro izblendati, vratiti na vatru i kuhati još par minuta.
Na kraju
sos procjediti kroz cjedilo kako bi bio što svilenkastiji i kremastiji.
Ohladiti ga
u potpunosti i staviti u teglu te u frižider. Ovako pripremljen u frižideru može
stajati oko 5-6 dana. Kada je sos
spreman za korišćenje, zagrijati ga i servirati uz omiljeno meso.
Нема коментара:
Постави коментар