Ljubav između đumbira i bijelog luka je kao ljubav
između žene i štikli! J
(za dve osobe)
Piletina:
4 pileća filea tanko sječena
oko 100g kikirikija
1 chilli paprika
grančica timjana
pola limuna
veza peršuna
1 jaje
so i biber
Povrće:
1 glavica ljubičastog luka (isječena julienne
style)
1 zelena paprika (isječena julienne style)
1 mrkva (isječena julienne style)
malo korjena đumbira
2 čena bijelog luka
1 kašika soja sosa
maslinovo ulje
puter
Na
maslinovom ulju pržiti luk par minuta te mu dodati papriku i mrkvu. Nakon par minuta
dodati đumbir sitno isječen kao i bijeli luk. Promješati, dodati soja sos i pržiti
svega 5-8 minuta. Dodati preostalu polovinu peršuna i skinuti sa vatre. Ostaviti
po strani.
Piletinu
posoliti i pobiberiti. Pomoću avana kikiriki, chilli papriku i polovinu peršuna
istucati. Jaje razmutiti te svaki file umočiti u jaje pa samo na jednu stranu
filea nanjeti kikiriki mješavinu.
File peći
na maslinovom ulju i puteru. Prvo peći onu stranu na kojoj je kikiriki, kada
dobije finu boju okrenuti file i peći još par minuta. U toku pečenja dodati
grančicu timjana i pola limuna.
Povrće servirati na sredinu tanjira pa preko njega
pileći file. Preliti sa par kapi maslinovog ulja i uživati.
Нема коментара:
Постави коментар