5/15/2013

Calzone


Calzone je ustvari pizza koja je savijena na pola. Može da sadrži razne sastojke a uobičajeni su oni za pizzu ali ja volim da stavim ono što mi se toga dana nađe u frižideru. Pa tako možete i vi. J

Napraviti tijesto za pizzu (KLIKNI OVDJE)
1 pileći file
1 mrkva
1 glavica crvenog luka
par šampinjona (isječenih na četvrtine)
pola chilli paprike
par grančica origana
2-3 kašike worcestershire sosa
So i biber
maslinovo ulje
sjemenke suncokreta
1 jaje


Na maslinovom ulju pržiti crveni luk, mrkvu te nakon par minuta dodati piletinu isječenu na kockice. Pržiti dok piletina ne dobije finu boju. Dodati gljive i nastaviti sa prženjem. Nakon par minuta dodati origano, chilli papriku i worcestershire sos.  Posoliti i pobiberiti te skinuti sa vatre i ostaviti postrani.  
Za to vrijeme, tijesto razvući kao za pizzu te na polovinu tijesta nanijeti nadjev, drugom polovinom preklopiti nadjev te viljuškom utisnuti rubove kako bi se tijesto dobro zatvorilo. Calzone staviti na masni papir premazati umućenim jajetom i posuti sjemenkama suncokreta.U pećnici peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар