Calzone je ustvari
pizza koja je savijena na pola. Može da sadrži razne sastojke a uobičajeni su
oni za pizzu ali ja volim da stavim ono što mi se toga dana nađe u frižideru. Pa
tako možete i vi. J
Napraviti
tijesto za pizzu (KLIKNI OVDJE)
1
pileći file
1 mrkva
1
glavica crvenog luka
par
šampinjona (isječenih na četvrtine)
pola
chilli paprike
par
grančica origana
2-3
kašike worcestershire sosa
So i
biber
maslinovo
ulje
sjemenke
suncokreta
1
jaje
Na maslinovom ulju pržiti crveni luk,
mrkvu te nakon par minuta dodati piletinu isječenu na kockice. Pržiti dok
piletina ne dobije finu boju. Dodati gljive i nastaviti sa prženjem. Nakon par
minuta dodati origano, chilli papriku i worcestershire sos. Posoliti i pobiberiti te skinuti sa vatre i
ostaviti postrani.
Za to vrijeme, tijesto razvući kao za
pizzu te na polovinu tijesta nanijeti nadjev, drugom polovinom preklopiti
nadjev te viljuškom utisnuti rubove kako bi se tijesto dobro zatvorilo. Calzone
staviti na masni papir premazati umućenim jajetom i posuti sjemenkama suncokreta.U pećnici peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар