(za
dve osobe)
200g
svinjskog filea
1
manja glavica crvenog luka (isječena julienne
style)
1
veća mkrva (isječena julienne style)
2
crvene pečene paprike (isječena julienne
style)
2 slatka
krompira
2-3
kašike kisele pavlake
1
grančica ruzmarina
veza
peršuna
maslinovo
ulje
puter
so i
biber
Na maslinovom ulju pržiti crveni luk par minuta te
dodati mrkvu. Pržiti oko 5-6min. dodati svinjetinu i nastaviti sa prženjem dok
svinjetina ne dobije finu boju. Dodati crvenu papriku te pola veze isječenog peršuna
i isječeni ruzmarin. Dodati so i biber i skinuti sa vatre.
Krompir skuhati, ocjediti od vode dodati mu preostali
peršun kašiku putera i kiselu pavlaku. Posoliti i pobiberiti te napraviti pire.
U tanjir staviti pire i preko njega svinjetinu, ukrasiti
grančicom ruzmarina!
Bon Appetit
Нема коментара:
Постави коментар