5/12/2013

Svinjski file sa povrćem na pireu od slatkog krompira


(za dve osobe)

200g svinjskog filea
1 manja glavica crvenog luka (isječena julienne style)
1 veća mkrva (isječena julienne style)
2 crvene pečene paprike (isječena julienne style)
2 slatka krompira
2-3 kašike kisele pavlake
1 grančica ruzmarina
veza peršuna
maslinovo ulje
puter
so i biber


Na maslinovom ulju pržiti crveni luk par minuta te dodati mrkvu. Pržiti oko 5-6min. dodati svinjetinu i nastaviti sa prženjem dok svinjetina ne dobije finu boju. Dodati crvenu papriku te pola veze isječenog peršuna i isječeni ruzmarin. Dodati so i biber i skinuti sa vatre.

Krompir skuhati, ocjediti od vode dodati mu preostali peršun kašiku putera i kiselu pavlaku. Posoliti i pobiberiti te napraviti pire.

U tanjir staviti pire i preko njega svinjetinu, ukrasiti grančicom ruzmarina!

Bon Appetit

Нема коментара:

Постави коментар