Prelijepa,
mirisna i ukusna Focaccia...
500g
brašna
40g
sviježeg kvasca
ekstra
devičansko maslinovo ulje
kašikica
soli
malo
šećera
kašičica
sušenog ruzmarina
kašičica
sušenog timijana
kašikica
sušenom bosiljka
oko
10 maslina bez košpice
1
grančica sviježeg ruzmarina
300ml
mlake vode
Kvasac razmutiti, dodati šećer i 50ml mlake vode pa ostaviti na mlakom
mjestu oko 10min.
Prosijanom brašnu dodati kvasac, so, 2 kašike masinovog ulja sušeni
ruzmarin, timijan, bosiljak i ostatak vode te zamijesiti glatko tijesto.
Tijesto premijesiti, oblikovati i staviti u kalup koji ste prethodno
namazali maslinovim uljem. Tijesto prstima spljoštiti i rastegnuti po kalupu. Na
focacciu prstima utisnuti masline i preko staviti grančicu ruzmarina te
premazati masinovim uljem.
Ostaviti postrani oko 10 minuta te staviti na 180 stepeni da se peče oko
30 do 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар