Apsolutno ukusne, neodoljive i sočne. Divnog izgleda i prelijepog ukusa.
170g šećera u prahu
naribana korica od 1 limuna
60g neslanog butera ( na sobnoj temperaturi)
2 veća jajeta ( na sobnoj temperaturi)
80g kisele pavlake
60ml suncokretovog ulja
1 mala kašika vanilla ekstrakta
175g brašna
jedna i po mala kašika praška za pecivo
pola male kašike sode bikarbone
pola male kašike soli
sok od pola limuna
160 ml mlijeka
200g sviježih malina (+ 10-tak za dekoraciju)
Rernu zagrijati na 180
stepeni. U tepsliju za cupcake staviti papirnate korpice.
U većoj zdjeli za
mućenje staviti šećer i naribanu koricu limuna. Prstima mješati oko 1-2 minuta,
kako bi limun pustio svoj miris. Dodati puter te mikserom mutiti dok puter ne
postane prozračan i mekan. Dodati jaja jedno po jedno, te dobro izmutiti poslije
svakog dodavanja. Dodati kiselu pavlaku, suncokretovo ulje i vanilla ekstrakt.
Postepeno dodati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Onda dodati
mlijeko i sok limuna, miksati dok masa ne postane ujednačena i glatka.
Dodati maline i lagano
kašikom promiješati.
Napuniti korpice do
pola i peći na 180 stepeni oko 15-16 minuta. Odnosno dok čačkalica kada je
zabodete u centar cupcake ne izađe čista.
Kada su gotove
izvaditi ih iz kalupa i ostaviti na kuhinjsku rešetku da se ohlade u potpunosti
prije nego što počnete da na njih nanosite glazuru.
Glazura:
200g krem sira
400ml vrhnja za šlag
1 mala kašikica vanilla ekstrakta
Sve sastojke
sjediniti te mikserom dobro umutiti.
Špricom za
ukrašavanje na cupcakes nanijeti glazuru. Te svaku cupcake ukrasiti sa dve
maline.
Нема коментара:
Постави коментар