(za dve
osobe)
4 tanko narezana pileća filea
150ml
iscjeđenog soka narandže
2
kašike sitno isječenog sviježeg ruzmarina
3-4
kašike Aceto Balsamico
150ml
pilećeg temeljca
1
kašika šećera
1
kašika putera
so
i bibir
maslinovo
ulje
par
skriški narandže i dve grančice ruzmarina za dekoraciju
100g
kuhane riže
Pileći file
oprati, posušiti i kuhinjskim čekićem lagano istucati. Pobiberiti i staviti na
vrelo maslinovo ulje da se prži par minuta sa obe strane. Dodati Aceto
Balsamico, sok od narandže, pileći temeljac i sitno isječen ruzmarin. Na laganoj
vatri kuhati oko 15 minuta, povremeno okretajući piletinu. Kada se sos umanji
za pola, dodati kašiku šećera, puter i soli po ukusu. Kuhati još par minuta dok
sos ne postane kremast i sjajan.
U tanjir
staviti kuhanu rižu preko dodati file piletine te preliti sa par kašika sosa.
Ukrasiti sa dve skriške narandže i grančicom ruzmarina.
Bon
Appetit! J
Нема коментара:
Постави коментар