Ovaj sočni
sendvič je recept jednog od mojih omiljenih kuhara Gordnon Ramzay a ide ovako:
(za 4 sendviča)
1
manja glavica crvenog luka (očišćena i isječena na kockice)
2
čena bijelog luka (očišćena i isječena sitno)
1
manja kašika tucane ljute paprike
500g
mljevene junetine
4-5
kašika prezli
3-4
kašike mlijeka
4
veće kifle
2
kugle mocarela sira
so
i biber
maslinovo
ulje
Za Salsu:
3
paradajza (isječena na kockice)
pola
glavice crvenog luka (isječene na kockice)
2-3
kašike isječenog sviježeg peršuna i bosiljka
pola
kašike Aceto Balsamico
malo
šećera
Prvo
pripremite čuftice. Na zagrijanom ulju dinstati crveni i bijeli luk, koji ste
posolili i pobiberili oko 5 minuta, odnosno dok ne omekani. Pri kraju dodati
tucanu papriku. U veću činiju staviti meso, posoliti i pobiberiti.
Prezle
natopiti mlijekom i dodati ih mesu kao i luk. Sve dobro rukma sjdiniti i
napraviti male kuglice. Ostaviti ih na tanjiru da odstoje oko pola sata.
U tavu
dodati malo maslinovog ulja i ispržiti ćuftice. Kada su gotove ostaviti ih po
strani. U međuvremenu, sve sastojke za salsu pomješati zajedno i ostaviti po
strani.
Kifle
prepoloviti i na gril tavi ili u pećnici tostirati te na jednu polovinu kifle
staviti par ćuftica i pritisnuti ih u kiflu. Na čuftice dodati iskidane komade
mocarele te vratiti u pećnicu kako bi se mocarela istopila. Izvaditi sendviče
iz rerne, dodati salsu, preliti maslinovim uljem i poklopiti drugom polovinom
kifle.
Ako vam je
ostalo salse, staviti je pored sendviča i servirati ih tople.
Нема коментара:
Постави коментар