Predivna i mirišljiva pogača koja vas neće ostaviti ravnodušnima.
250g
bijelog brašna
250g
crnog brašna
40g svježeg kvasca
Oko
300ml tople vode
mala
kašika soli
prstohvat
šećera
100g
nasjeckanih oraha
100g
suhih šljiva
Kvasac razmutiti, dodati šećer, so i 50ml mlake vode pa ostaviti na
mlakom mjestu oko 10min.
Prosijanom brašnu dodati kvasac i zamijesiti tijesto, koje treba da bude
mekše.
Pred kraj dodati orahe i šljive i lagano umijesiti u tijesto.
Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti neka se diže na toplom mjestu oko
sat vremena.
Tijesto premijesiti, oblikovati i staviti ga na pleh obložen papirom za
pečenje.
Nožem na hljebu napraviti šaru, posuti ga brašnom i staviti da se peče u
zagrijanu pećnicu na 200 stepeni i peći oko 15min. zatim pećnicu smanjiti na
170 stepeni i peći još 35min.
Нема коментара:
Постави коментар