10/12/2013

Čokoladni Tartufi

Jednostavni, elegantni i apsolutno fantastični. Staviće osmijeh na lice svima kojima ih poslužite.

Čokoladna smjesa:
4 dcl slatkog vrhnja
300g čokolade za kuhanje
400g mliječne čokolade

Krokant:
200g šećera
150g lješnjaka

Preliv:
200g čokolade za kuhanje
3-4 velike kašike kakao



Za krokant:
Šećer otopiti do karamela (šećer će postati tečan i smeđe boje) pa u njega dodati lješnjake koji se tostiraju i malo razbiju čekićem za meso. Kad se povežu sa šećerom, izliti na samo malo uljem namazanu tepsiju ili sličnu podlogu. Kad se ohladi stucite krokant, stavite u vrećicu i stucite čekićem za meso.

Na pari otopite obe vrste čokolade sa slatkim vrhnjem. Kad se čokolada skroz otopi dodati sitno nasjeckani krokant od lješnjaka i šećera. Stavite preko noći u hladnjak ili ako se postupak želi ubrzati pripremu staviti bar sat vremena u zamrzivač. Kašikom za sladoled vadite kuglice smjese pa svaku uvaljati u otopljenu čokoladu. Kad se stvrdne posuti sa kakaom i uživati.