Jednostavni,
elegantni i apsolutno fantastični. Staviće osmijeh na lice svima kojima ih
poslužite.
Čokoladna smjesa:
4
dcl slatkog vrhnja
300g
čokolade za kuhanje
400g
mliječne čokolade
Krokant:
200g
šećera
150g
lješnjaka
Preliv:
200g
čokolade za kuhanje
3-4
velike kašike kakao
Za
krokant:
Šećer otopiti do
karamela (šećer će postati tečan i smeđe boje) pa u njega dodati lješnjake koji
se tostiraju i malo razbiju čekićem za meso. Kad se povežu sa šećerom, izliti
na samo malo uljem namazanu tepsiju ili sličnu podlogu. Kad se ohladi stucite
krokant, stavite u vrećicu i stucite čekićem za meso.
Na pari otopite obe vrste čokolade sa slatkim vrhnjem. Kad se
čokolada skroz otopi dodati sitno nasjeckani krokant od lješnjaka i šećera.
Stavite preko noći u hladnjak ili ako se postupak želi ubrzati pripremu staviti bar sat
vremena u zamrzivač. Kašikom za sladoled
vadite kuglice smjese pa svaku uvaljati u otopljenu čokoladu. Kad se stvrdne
posuti sa kakaom i uživati.
Нема коментара:
Постави коментар