Evo još jedan odličan recept od bundeve. J
1kg bundeve očišćene i isječene na kockice
2 glavice crvenog luka
1 stabljika celera
3 čena bijelog luka
2 grančice svježeg ruzmarina
jedna manja ljuta paprika
2 litre pilećeg temeljca
maslinovo ulje
2 mrkve
so, biber
U većoj šerpi zagrijati maslinovo ulje i
dodati isječen crveni luk, celer, mrkvu, bijeli luk, ljutu papriku i čitavu
grančicu ruzmarina, te posoliti i pobiberiti. Na laganoj vatri kuhati oko 10-15
minuta, odnosno dok povrće omekani i pusti svoje sokove. Pred kraj dodati
bundevu. Zaliti sa temeljcem, promješati i kuhati oko pola sata do 45 minuta.
Kada je bundeva mekana i skuhana, izvaditi
ruzmarin a potaž ispasirati štapnim mikserom ili sve staviti u blender i
ispasirati.
Potaž sipati u činiju i na vrh staviti
krutone ili parče hljeba koji ste prethodno tostirali, posuti ribanim parmezan
sirom i uživati.
Нема коментара:
Постави коментар