Vrlo brza i vrlo ukusna
večera.
(za dve osobe)
100g cvjetova brokule
(za dve osobe)
100g cvjetova brokule
100g cvjetova karfiola
200ml vrhnja za kuhanje
100g gorgonzole
100g gorgonzole
2 čena bijelog luka
200g paste po izboru
maslinovo ulje
maslinovo ulje
so i biber
U slanu kipeću vodu
staviti cvjetove broluke i karfiola da se kuhaju svega 2-3 minute.
Zagrijati maslinovo ulje i
dodati sitno isječen bijeli luk, pržiti 2-3 minute. Smanjiti temperaturu i
dodati vrhnje za kuhanje i naribanu gorgonzolu. Posoliti i pobibriti. Iz vode
izvaditi brokule i karfiol i dodati u sos. Na laganoj vatri kuhati par minuta, odnosno
dok sos postane gust. U vodu u kojoj se kuhao brokuli i karfiol dodati pastu i
skuhati je „al dente“.
Pastu dodati sosu i sve lagano promiješati.
Servirati na tanjir i preko
naribati gorgonzolu. Poslužiti uz salatu od rukole. Pastu dodati sosu i sve lagano promiješati.
Нема коментара:
Постави коментар