2/25/2014

Brokuli i karfiol pasta sa gorgonzolom i bijelim lukom

Vrlo brza i vrlo ukusna večera. 

(za dve osobe)

100g cvjetova brokule
100g cvjetova karfiola
200ml vrhnja za kuhanje
100g gorgonzole
2 čena bijelog luka
200g paste po izboru 
maslinovo ulje
so i biber

U slanu kipeću vodu staviti cvjetove broluke i karfiola da se kuhaju svega 2-3 minute.

Zagrijati maslinovo ulje i dodati sitno isječen bijeli luk, pržiti 2-3 minute. Smanjiti temperaturu i dodati vrhnje za kuhanje i naribanu gorgonzolu. Posoliti i pobibriti. Iz vode izvaditi brokule i karfiol i dodati u sos. Na laganoj vatri kuhati par minuta, odnosno dok sos postane gust. U vodu u kojoj se kuhao brokuli i karfiol dodati pastu i skuhati je „al dente“. 
Pastu dodati sosu i sve lagano promiješati.
Servirati na tanjir i preko naribati gorgonzolu. Poslužiti uz salatu od rukole.

Нема коментара:

Постави коментар