3/01/2014

Ljepljive kobasice u tortilji

Odlična večera uz čašu hladnog piva. J

(za dve osobe)

4 svježe kobasice
4 tortilje
4 lista zelene salate
100g kukuruza iz konzerve
ljubičasti luk
Za umak:
2 kašike senfa
6 kašike kečapa
1 kašike smeđeg šećera
1 kašike vinskog sirćeta
2 kašike aceto balsamico
so i bibier

U šerpu sipati sve sastojke za umak, dobro promiješati i na laganoj vatri kuhati sve kod umak ne postane gust i ljepljiv. Ostaviti po strani.
Kobasice prepržiti sa svih strana kako bi dobile finu boju, dodati dve kašike umaka i nastaviti sa prženjem. Kada su kobasice pečene prebaciti ih u šerpu sa umakom i lagano promiješati.

Tortilje na tavi prepeći sa obe strane. Na svaku tortilju staviti po list zelene salate, kobasicu, prstohvat kukuruza, ljubičasti luk isječen na kolutove i kašiku umaka. Urolati tortilje i poslužiti.