Nekada neke stvari što su
jednostavnije to su bolje.....tako je i sa ovim receptom. Nije potrebno hrpa
sastojaka da bi se napravila brza, ukusna i zdrava večera. Intezivan ukus
sušenog paradajza kao i bijeli luk daju potrebnu punoću ovom jelu.
(2 osobe)
200g penne paste
2-3 veća čena bijelog luka
oko 100g sušenog paradajza
maslinovo ulje
morska so i svjež biber
maslinovo ulje
tucana ljuta paprika
šaka svježeg peršun
Na maslinovom ulju prepržiti
sitno isječen bijeli luk, dodati isječen sušeni paradajz, tucanu ljutu papriku
i pola peršuna. Pržiti dve tri munute.
Pastu skuhati u slanoj vodi procijediti
i dodati paradajzu i luku.
Dodati malo ulja iz sušenog
paradajza i ostatak peršuna, sve fino promiješati i servirati.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар