2/13/2014

Penne sa sušenim paradajzom i bijelim lukom

Nekada neke stvari što su jednostavnije to su bolje.....tako je i sa ovim receptom. Nije potrebno hrpa sastojaka da bi se napravila brza, ukusna i zdrava večera. Intezivan ukus sušenog paradajza kao i bijeli luk daju potrebnu punoću ovom jelu.

(2 osobe)

200g penne paste
2-3 veća čena bijelog luka
oko 100g sušenog paradajza
maslinovo ulje
morska so i svjež biber
maslinovo ulje
tucana ljuta paprika
šaka svježeg peršun



Na maslinovom ulju prepržiti sitno isječen bijeli luk, dodati isječen sušeni paradajz, tucanu ljutu papriku i pola peršuna. Pržiti dve tri munute.

Pastu skuhati u slanoj vodi procijediti i dodati paradajzu i luku.

Dodati malo ulja iz sušenog paradajza i ostatak peršuna, sve fino promiješati i servirati. 

Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар