Capellini ili Angel Hair pasta su špagete
koje su veoma tanke. Ja ih volim iz razloga što jako fino izgledaju na tanjiru,
fino upijaju sosove i veoma su nježne i lagane.
Ovaj recept je postan i vrlo
jednostavan za pripremiti.
(za dve osobe)
Oko 100g šampinjona
2 čena bijelog luka
veza svježeg peršuna
1 glavica crvenog luka
1 stabiljika celera
1 konzerva pelat paradajza
oko 150g Capellini paste
1 chilli papričica
morska so i biber
Peršun krupno nasjeći i
staviti u veću činiju.
Gljive isjeći i na
maslinovom ulju prepržiti. Dodati sitno isječen bijeli luk i pržiti još par
minuta. Kada je gotovo gljive prebaciti u činiju sa peršunom i lagano
izmiješati.
U istoj tavi dodati još
malo maslinovog ulja i prepržiti crveni luk i stabljiku celera, oko 5 minuta.
Dodati pelat, chilli sitno isječen i sve fino posoliti i pobibriti. Kuhati oko
10 munuta odnosno dok se sos fino ukuha.
Capelline skuhati prema
uputama na pakovanju. Osjediti ih, dodati u sos i promiješati. Preko staviti
gljive i servirati.
Нема коментара:
Постави коментар