Gordon Ramsey nikad ne griješi, tako je i ovo jedan
od njegovih recepeta koji su tako jednostavni, prosti a opet veoma ukusni.
(za dve osobe)
1 glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
2 kašika smeđeg šećera
2 kašike jabukovog sirćeta
2 kašike worcestershire sosa
100ml paradajz sosa
100g bijelog graha iz
konzerve
1 chili papričica
So i biber
Pogačice:
2-3 veća mlada krompira
2 kašike putera
4-5 kašika brašna
veza timijana
so i biber
Na
zagrijanu tavu staviti slaninu, kada porumeni dodati sintno isječenu chili
papričicu, bijeli i crveni luk. Peći oko 5 minuta. Dodati jabukovo sirće, šećer
i worcestershire sos, kuhati oko dve minute i dodati grah. Sve lagano
promiješati i dodati paradajz sos, posoliti i pobiberiti te vatru smanjiti i
ostaviti da se sve fino ukuha i postane kremasto.
Krompir
oguliti isjeći na kockice i skuhati u slanoj vodi. Kada je gotov ocjediti ga od
vode i ispasirati. Dodati puter i pola veze timijana samo listiće bez
stabljike, posoliti i pobiberiti. Sve fino sjediniti i dodati brašno. Ako se masa čini premekanom za
oblikovanje slobodno dodati još brašna.
Pobrašniti
radnu površinu, masu podjeliti u četiri jednaka dijela te svaku oblikovati u
male pogačice.
Zagrijanom
puteru dodati ostatak timijana i pogačice peći na svakoj strani po 3-4 minute.
Servirati
ih na tanjir i na svaku dodati po kašiku dve kremastog graha.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар