4/08/2014

Prokelj sa Medom i Kikirikijem


Obožavam ukus prokelja, i ovaj recept me oduševio. Med daje potrebnu slatkoću, kikiriki hrskavost i sve zajedno odlično se slaže.  
 

(za dve osobe)

200g prokelja
3 kašike maslinovog ulja
so i biber
2 kašike putera
oko 40g preprženog na grubo isječenog neslanog kikirikija
2 kašike meda
kašika aceto balsamico








Rernu zagrijati na 180 stepeni. Prokelj očistiti, prepoloviti na pola te staviti u tepsiju. Preko dodati maslinovo ulje, so i biber. Peći u rerni oko 15 minuta.
U tavi zagrijati puter i kad počne da se pretvara u mjehuriće dodati kikiriki i med. Mješati dok ne počne da kuha. Dodati balsamico i prokelj te sve fino promješati. 
Servirati toplo. 

Prijatno! 




Нема коментара:

Постави коментар