4/02/2014

Rižoto sa Špinatom i Gorgonzolom

Iskoristite dragocjene vrijednosti špinata, tako što ćete napraviti ovaj prekrasni i kremasti rižoto. 

(za dve osobe)

200g svježeg, mladog špinata
150g Arborio riže
150g gorgonzola sira
1 dcl bijelog vina
oko 20g parmezana
oko 700ml pilećeg ili povrtnog temeljca
so i biber
maslinovo ulje
1 kašika putera


Špinat očistiti, oprati, isjeći i blanširati, svega minutu te ostaviti sa strane. Temeljac sipati u šerpu i držati ga toplim.
Na maslinovom ulju rižu kratko prepržiti i potom dodati vino. Lagano mješajući dodati kutljaču temeljca, te svaki put kad temeljac ispari dodati narednu kutljaču temeljca sve dok rižoto nije kuhan „al dente“ na zub. Pred kraj kuhanja dodati špinat. Rižoto skinuti sa vatre i dodati nariban parmezan i gorgonzolu isječenu na kockice. Posoliti, pobiberiti i dodati puter te sve fino promješati. 
Rižoto servirati na toplom tanjiru, odozgo naribati parmezana. 

Prijatno!