Kremasti i nevjerovatno
ukusni punjeni krompiri.
(za dve
osobe)
2
krompira
1 mladi
luk
100g
slanine isječene na kockice
2
grančice sviježeg origana (samo listovi)
oko
100g livanjskog trapist sira
oko 50g
parmezana
1-2
kašike milerama
Čitav krompir očistiti
izbušiti viljuškom, namazati maslinovim uljem i posoliti. Peći u rerni na 200
stepeni oko sat vremena povremeno okretajući.
Dok se krompir peče slaninu sitno isjeći i ispržiti. Izvaditi i staviti na
kuhinjski ubrus. Kada je krompir ohlađen presjeći ga na pola i lagano kašikom izvaditi
sredinu, pa pomješati sa slaninom, naribanim sirom, origanom i mladim lukom,
posoliti i pobiberiti po ukusu. Ako je smjesa previše gusta dodati kašiku
milerama. Smjesom napuniti polovine krompira i odozgo naribati parmezan sirom.
Vratiti u rernu i peći oko 10 minuta, odnosno dok se sir istopi.
Na svaku polovinu krompira
staviti po kašiku milerama i posuti sitno isjeckanim mladim lukom.
Нема коментара:
Постави коментар