7/31/2014

Pastrmka en Papillote

Jela pripremljena en papillote ili u papirnom omotaču su mirisna, sočna i zdrava! Na taj način namirnice se kuhaju u pari i vlastitom soku, zadržavajući ono najbolje. U malim oblikovanim paketićima jednako ukusno biće meso i povrće kao i riba.

(za dvije osobe)

2 očišćene pastrmke
2 čena bijelog luka
2 grančice ruzmarina
so i biber
maslinovo ulje
kuhinjski papir za pečenje



Pastrmke krpom posušiti i svaku posebno staviti na veći komad papira za pečenje. U svaku staviti po čen bijelog luka i grančicu ruzmarina. Posoliti, pobiberiti i preliti sa malo maslinovog ulja. Papir zatvoriti i krajeve dobro uvezati.
Peći na 200 stepini oko 30 minuta. Pred sam kraj papir otvoriti i vratiti u rernu na 5 minuta kako bi se uhvatila fina korica. Pastrmke poslužiti uz laganu salatu i pečeni krompir.