Cimet,đumbir,kruške,mmmmm....prekrasna
kombinacija i fantastičan desert, koji je lagan, ukusan i vrlo lak za
pripremu. Samo par minuta je dovoljno da napravite elegantan i zadivljujući desert. Najbolji je poslužen vruć sa
pudingom ili sladoledom od vanile.
250g lisnatog tijesta
2-3 kruške
2 vanila šećera
1 kašika smeđeg šećera
1 mala kašika cimeta
1 mala kašika đumbira u prahu
1 puding od vanile
Rernu zagrijati
na 200 stepeni. Lisnato tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi razviti u
pravougaoni oblik debljine oko pola centimetra, pa ga viljuškom izbosti. U tepsiju staviti papir za pečenje
i na njega prebaciti lisnato tijesto.
Kruške
oprati, oguliti i isjeći na tanke lespirice. Dodati im cimet, šećer i đumbir,
pa sve lagano promješati.
Kruške
redati u sredinu ostavljajući oko 1 centimetar sa svake strane tijesta pa preko dodati puter.
Peći oko
15-18 minuta, odnosno dok tijesto ne porumeni i dobije finu boju. Za to vrijeme
napraviti puding od vanile.
Kada je
gotovo servirati i preko posuti pudingom ili poslužiti uz kuglu sladoleda od
vanile.
Bon
Appetit!
Нема коментара:
Постави коментар